F.A.Q

Is Lilliputiens Belgisch?

Lilliputiens is op en top Belgisch. De speeltjes, de motiefjes, de stoffen, de personages zijn 100% eigen en 100% Belgische creaties. Een team van vijf jonge, trendbewuste mama’s zorgt keer op keer voor de verwondering in onze speeltjes. De productie van onze creaties gebeurt in verschillende landen.

Wat wordt bedoeld met ‘Lilliputiens speelgoed is evolutief’?

Al onze speeltjes hebben net dat ietsje meer: ze weten te prikkelen, te verwonderen én uit te dagen. Ze stimuleren de creativiteit, de fijne motoriek, het rollenspel… Ze zetten kinderen aan hun wereld op een speelse en educatief verantwoorde manier te ontdekken. Bovendien ‘groeien’ onze speeltjes mee met de belevingswereld van het jonge volkje. Wat eerst gewoon een stoffen balletje leek, blijkt later een sprookjesfiguur te verhullen en zelfs geluidjes te maken. Een boekje dat voor de allerkleinsten een ritselende knuffel was, wordt plots een ontdekkingsreis langs kleurrijke taferelen. Elk kind kan op het eigen ritme plezier beleven, leren en evolueren met de Lilliputiens speeltjes. Zo valt er steeds iets nieuws te ontdekken. De leeftijd die op deze site voor de speeltjes vermeld staat, is een ''vanaf-leeftijd''. D.w.z. dat de speeltjes meegroeien en evolueren met de interesses en ontwikkelingsfases van je kind. Geen speeltjes dus, die na drie maanden onderaan in een koffer belanden!

Heeft Lilliputiens enkel speelgoed?

Lilliputiens is een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van stoffen speelgoed voor jonge kinderen. Ons gamma is in de loop der jaren echter flink gegroeid en bevat intussen een hele collectie bagage-items: leuke boekentassen, rugzakken, pennenzakken, toilettasjes... voor het jonge volkje.

Wens je de kamer van je kleine uk om te toveren in een sprookjeswereld? Ook daarvoor kan je bij Lilliputiens terecht. Alle spulletjes van de geboorte tot de decoratie van de kamer vind je bij Lilliputiens! Bedomrandingen, opbergmanden, zitzakken, enz.

We hebben ook Little Chef vanaf 4 jaar.

Zijn de Lilliputiens speeltjes in de machine wasbaar?

De meeste van onze speeltjes zijn wasbaar in de machine op 30°, op traag centrifugeerprogramma. Om het beste resultaat te bekomen, stop je het speeltje best in een kussensloop in de wasmachine. Zo vermijd je dat losse delen in de machine vast komen te zitten en bescherm je ten volle je Lilliputiens speeltje. Een aantal speeltjes zijn enkel aan de oppervlakte wasbaar met een vochtige doek. Bij de boekjes bijvoorbeeld dienen de delen waarin een geluidchip zit, verwijderd te worden alvorens ze te wassen. Gouden regel: de individuele wasinstructies staan op de verpakking alsook op het labeltje dat aan het speeltje werd vastgemaakt. Lees deze aandachtig alvorens het favoriete speeltje een wasbeurt te geven

Waar zijn Lilliputiens speeltjes te koop?

Een lijst van de partners van Lilliputiens vind je op deze website onder de rubriek "Waar vindt u ons terug?''. Deze verkooppunten volgen het merendeel van onze collecties en kunnen zeker het specifieke speeltje van jouw wens bij ons bestellen. Verder zijn er ook heel wat online verkooppunten.

Wat betekent het POG-nummer op het Lilliputiens labeltje?

Aan elke Lilliputiens speeltje vind je een labeltje met een nummer voorafgegaan door POG, vb. POG-89-0112. Dat nummer geeft de traceerbaarheid van het speeltje weer: het maakt het voor ons mogelijk terug te vinden wanneer het speeltje geproduceerd werd. In de communicatie met ons over je Lilliputiens speeltje is het handig om ons dit nummer door te geven.

Welke testen worden uitgevoerd op de Lilliputiens speeltjes?

ls speelgoedfabrikant besteden we de uiterste zorg en de grootste aandacht aan de kwaliteit en de veiligheid van onze producten. Daartoe passen we de allerstrengste internationale eisen en testen toe, die in vele gevallen verder gaan dan wat de wet ons voorschrijft.

ls speelgoedfabrikant besteden we de uiterste zorg en de grootste aandacht aan de kwaliteit en de veiligheid van onze producten. Daartoe passen we de allerstrengste internationale eisen en testen toe, die in vele gevallen verder gaan dan wat de wet ons voorschrijft.

Onze gekleurde of bedrukte stoffen dragen allemaal een AZO FREE certificaat, wat betekent dat ze uitvoerig getest zijn op de aanwezigheid van azoïsche elementen, zware metalen... Dit certificaat garandeert u dat geen van de kleurstoffen die we gebruiken toxisch/giftig zijn.

Elk speeltje wordt uitvoerig getest door internationaal erkende externe labo’s en voldoet aan de strengste Europese en internationale normen.

Wat als er ondanks al onze zorgen toch iets misgaat met een Lilliputiens speeltje?

Als speelgoedfabrikant besteden we de uiterste zorg en de grootste aandacht aan de kwaliteit en de veiligheid van onze producten. Daartoe passen we de allerstrengste eisen en testen toe, die in vele gevallen verder gaan dan wat de wet ons voorschrijft. Wanneer er, ondanks al onze zorgen, toch iets misgelopen is met een van onze producten, kan u steeds bij ons netwerk van Lilliputiens-partners terecht. Neem jouw speeltje mee, het liefst in de originele verpakking en al dan niet met je kasticket. De verkoper zal beoordelen of het speeltje voor omruiling in aanmerking komt.